Menu

Met een lage plantenbak is het erg makkelijk om afscheidingen te maken zonder het zicht te beperken. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden om vooral de planten goed uit te laten komen. Met de materialen en vormen van tegenwoordig is er voor elke tuin een oplossing.

Natuurlijke afscheiding met lage plantenbak

In een tuin met veel open ruimte is het soms zonde om bijvoorbeeld een schutting of muurtje te gebruiken om een indeling te maken. Je wilt het zicht niet beperken, maar wel een structuur aanbrengen in de tuin. De lage plantenbak is hierbij de perfecte oplossing. Door meerder bakken naast elkaar te plaatsen, krijg je een lage afscheiding zonder het ruimtelijke gevoel in te perken. Combineer materialen en kleuren die passen bij die in de tuin, en ze vallen zelfs niet eens op.

De plant krijg de aandacht

Een voordeel van een lage plantenbak, is dat je erg flexibel bent in de planten die je erin zet. Wil je de afscheiding laag houden, gebruik dan bijvoorbeeld een leuke buxus. De mooie dichte structuur van de plant, i.c.m. het groen zorgt ervoor dat het veel uitstraling heeft, ook al zijn ze niet erg hoog. Wil je een mooie groene haag maken, die meer privacy of afscheiding geeft, dan is kies je voor een hogere volle plant. Hierdoor krijg je een strakke afscheiding onderin, en een muur van groen op ooghoogte.

Niveauverschillen gebruiken

Een lage plantenbak is er uiteraard in diverse formaten. Heb je een hoek die wel wat kleur of groen kan gebruiken, varieer dan eens in de hoogte van de lage plantenbak. Zet diverse plantenbakken achter elkaar, steeds iets hoger dan degene die ervoor staat. Op deze manier geef je heel veel diepte en ziet een hoek er ineens veel minder leeg of saai uit.