Menu

Op het balkon is de ruimte vaak beperkt, en zie je veelal hangende plantenbakken aan de balustrade. Toch is er ook bij de balkon plantenbak veel meer mogelijk. Dankzij de uitgebreide keuze in materialen, afmetingen en vormen, kan je van je balkon een kleine groene oase maken.

Creatief met de balkon plantenbak

De klassieke hangende plantenbak aan de balustrade van het balkon is een prima manier om iets gezelligs te creëren, zonder dat het ruimte in beslag neemt. De veelal saaie aanblik van een railing verander je makkelijk in een gezellige kleurrijke toevoeging aan je balkon. Met een kunststof plantenbak balkon opvrolijken blijft daarom een prima optie, maar er is zeker meer mogelijk.

Benut de ruimte van het balkon

Een balkon is meestal rechthoekig of vierkant, en biedt vaak net genoeg ruimte voor een tafel met twee stoelen. Om deze meubels heen ontstaat hierdoor vaak veel loze ruimte. De hoeken zijn leeg, of er is zelfs een groter deel onbenut, als het een langwerpig balkon is. Door in een hoek diverse formaten van de kleinere balkon plantenbak te combineren, kan je met hoogte spelen. Een kleine plantenbak voor balkon met een hoge daarachter, geeft een extra dimentie aan de wat saaie vormen van een balkon. Maar met een grotere langwerpige plantenbak balkon vullen is uiteraard ook een eenvoudige optie om extra sfeer te maken.

Wees origineel met de balkon plantenbak

Je ziet vooral de keuze voor kunststof plantenbakken voor balkon, vanwege het gemak. Ze zijn weersbestendig, kunnen tegen een stootje, en zijn er in veel makkelijke afmetingen. Tegenwoordig zijn deze kwaliteiten echter ook te vinden in andere materialen. Een houten of metalen balkon plantenbak is prima bestand tegen het weer en omvallen door wind of omstoten zal ook geen grote gevolgen hebben. Kies je voor kunststof, kijk dan zeker eens naar de vele nieuwe mogelijkheden in design, vorm en kleur. Want ook bij dit materiaal is er veel meer keuze dan de welbekende rechthoekige plantenbak balkon.