Menu

Voorheen was de keuze voor een plantenbak binnen meer gericht op functionaliteit. Het formaat van de plant bepaalde welke binnen plantenbak er nodig was. Sinds het ontwerp, de materialen, en de kleuren en vormen vrijwel oneindig zijn uitgebreid, is het kiezen op basis van interieur belangrijker geworden.

Formaat van de binnen plantenbak

Door de enorme variatie in formaten is het erg makkelijk om te spelen met zowel kleine, als grote plantenbakken voor binnen. De keuze voor een aantal kleine binnen plantenbakken die gecombineerd worden met elkaar, kan een veel speelser effect creëren dan kiezen voor een van de grote plantenbakken voor binnen. Denk bijvoorbeeld aan het afwisselen van de hoogte voor een ruimtelijk effect, en de mogelijkheid van het gebruik van verschillende planten en bloemen. Wil je eenvoudig een ruimte opvullen, of echt de aandacht trekken, dan is de keuze voor een grote plantenbak beter.

Materiaalgebruik van de binnen plantenbak

In het verleden zagen we vooral keramiek of kunststof als materiaal voor plantenbakken. Tegenwoordig kan je voor de binnen plantenbak bijvoorbeeld ook kiezen uit hout, beton, staal en polyester. Dit maakt het eenvoudig om de plantenbak binnen te laten aansluiten bij het interieur. In een moderne, strakke woonkamer is een designplantenbak van polyester een prachtige aanvulling. Ben je meer van het industriële of landelijke? Geen probleem, kies voor een plantenbak binnen van hout of Corten staal!

Blikvanger of juist subtiel?

Met alle nieuwe mogelijkheden, is het gemakkelijk om met een plantenbak binnen de aandacht te trekken van bezoek. Het is vaak echter het subtiele gebruik van diverse planten en wisselende plantenbakken die sfeer en een finishing touch geven aan het interieur. Welke keuze voor jou het meest geschikt is, kunnen we je dus helaas niet vertellen. Hou voor jezelf in gedachte wat je met de plant, of de plantenbak binnen wilt bereiken, en pas je keuze daarop aan!