Menu

Antraciet is een veelgebruikte kleur in alle soorten tuinen. Hij is makkelijk te combineren met een tuin met de populaire grijze tegels, maar ook prima te verwerken in een lichte frisse tuin. Door voor de kleur van de bloembak antraciet te kiezen, kan je vrijwel eindeloos combineren.

Strakke moderne tuin

Veel tuinen zijn tegenwoordig voorzien van mooie grote terrastegels. Makkelijk in het onderhoud, en een strakke moderne uitstraling, maken deze tegels ongekend populair. Bij lichtgrijze tegels is het echter vaak zoeken naar een bijpassende kleur voor de bloembakken. Bruin en wit worden veel gebruikt in de tuin, maar dit ziet er met de strakke lichte tegels vaak niet geweldig uit. Door voor de bloembak antraciet te kiezen, krijg je een mooi contrast met de tegels. De gelijke kleur met de tegels, in een uitvoering die een stuk donkerder is, creëert een overloop, maar kan tegelijkertijd ook een mooie afscheiding vormen.  Vaak zie je de bloembak in antraciet gebruikt worden als een soort border langs de randen van de tuin, waarin veel kleurrijke bloemen of mooie groene planten zijn gebruikt.

Antraciet in een groene tuin

Als de tuin voorzien is van grote stroken gras, of aarde met daarin mooie planten, dan kan de bloembak antraciet gebruikt worden om een natuurlijk ogende afscheiding te vormen. Plaats de bakken langs de rand van de aarde, of het gras, en doe hier lage planten in. Je zult zien dat het een heel natuurlijke uitstraling geeft.

Combineer met kleur

Mocht je voor je bloembak antraciet te donker vinden, bedenk dan hoe makkelijk deze te combineren is met kleur. De diepgrijze kleur kan zorgen voor een mooi contrast met een felle kleur, of een natuurlijke aanvulling voor rustige natuurlijke tinten. Plaats witte plantenbakken direct naast de bloembak in antraciet, en je krijgt een combinatie die in het oog springt, maar door de rustige tinten niet schreeuwt om aandacht.