Menu

Vaak kiezen mensen voor een grote, hoge plant als ze een ruimte in de tuin of woonkamer willen opvullen. Het gebruik van een hoge plantenbak is echter een zeer praktische oplossing, waarmee je niet alleen ruimte kunt indelen, maar ook aandacht kunt trekken naar zowel de plant, als de hoge plantenbak.

Een hoge plant in de woonkamer

Zelfs als je een goed gevuld interieur hebt, kom je vaak hoeken of ruimtes tegen, waar voor het gevoel iets mist. Een hoge plant vult niet alleen de ruimte op, het geeft ook een sfeervolle uitstraling aan het interieur. In welke stijl je woonkamer ook is, een mooie groene plant past vrijwel altijd. Bij een hoge plant, dien je echter wel rekening te houden met de breedte en uitgroei. Indien de ruimte beperkt is, wil je wel de hoogte in, maar kan je niet uitwijken naar de zijkanten. In dat geval is een mooie hoge plantenbak de oplossing. Combineer deze met een hangende plant, of mooie volle bladeren, en je hebt het groene effect, plus controle over gebruik van de ruimte.

Hoge planten in de tuin

In de tuin zie je vaak dat hoge planten worden gebruikt om een afscheiding te creëren. Denk aan coniferen langs de grens met de buren, of hoge haagplanten die bijna een muur vormen. Het onderhoud van dit soort planten vergt vrij veel tijd, en om ze mooi te houden is de nodige kennis nodig. De perfecte oplossing is om een hoge plantenbak te combineren met een volle plant. Plaats de hoge plantenbak met meerdere naast elkaar om al een soort afscheiding te creëren. Afhankelijk van hoe hoog of dicht je de afscheiding wilt maken, kan je nu vrijwel eindeloos combineren met soorten planten.

Assortiment hoge plantenbak

Neem eens een kijkje in ons assortiment. Sorteer op de afmetingen, kleuren, designs, en bekijk de best passende hoge plantenbak selectie. Denk in de tuin ook zeker eens aan mooie grote wijnvaten, omgetoverd tot prachtige plantenbakken.