Menu

Met een langwerpige plantenbak kan je eenvoudig diepte creëren, of een afscheiding maken. Tevens kan je met een lange plantenbak een echte muur van groen of kleur aan je tuin toevoegen.

Een natuurlijke afscheiding

Bij veel mensen met een grote ruime tuin zie je terug dat bloembakken, tuinstellen, stukken gras, en speeltoestellen van de kinderen, als een soort eilandjes in de tuin zijn geplaatst. Door de oppervlakte is het lastig om een indeling te maken die er gestructureerd uit ziet. In dit geval is het slim om te experimenteren met de langwerpige plantenbak. Heb je bijvoorbeeld een deel van je tuin voorzien van mooie tegels, en een ander deel van gras, dan krijg je een mooie uitstraling door een lange plantenbak langs het gras te plaatsen. Is dat speeltoestel in de hoek van de tuin een door in je oog? Plaats een lange plantenbak met mooie hoge planten als een natuurlijke afscheiding voor het toestel.

Elke keer een andere tuin

Als je de tuin een mooie indeling hebt gegeven met een langwerpige plantenbak als bouwblok van je afscheidingen, dan is het erg makkelijk om aanpassingen te doen. Door slim te schuiven kan je door het verplaatsen van een enkele lange plantenbak je tuin een compleet andere uitstraling geven. Ook bij de aanschaf van nieuwe spullen voor je tuin, is het makkelijk om ruimte te maken, of deze af te bakenen met een lange plantenbak. Net als je interieur, is het fijn als je zo nu en dan een frisse look aan je tuin kunt geven, zonder hier allerlei nieuwe producten voor te hoeven kopen. 

Een muur van groen

Waar de lange plantenbak vaak voor wordt ingezet, is het toevoegen van kleur en groen in de tuin. Vaak is het een mooie optie als er achterin de tuin een schuur staat. Door hoge groene planten in de langwerpige plantenbak te plaatsen, ontneem je het zicht op de saaie bakstenen. Een klimop tegen de muur zorgt voor schade aan de structuur, en is permanent. Door een langwerpige plantenbak te gebruiken, is er geen schade, en kan je eventueel het aanzicht wijzigen door andere planten te gebruiken.