Menu

Een plantenbak kopen lijkt niet ingewikkeld. Door het enorme aanbod en de invloed van het type plant en en plantenbak, is de keuze echter vaak nog best moeilijk. Soms gaat het puur om de functionaliteit, en is de bak nauwelijks zichtbaar, maar meestal wil je mooie plantenbakken uitzoeken die op zich al een toevoeging zijn voor de tuin of het interieur. Wij hebben voor iedereen de juiste planten bak in alle materialen en formaten.

Materiaalkeuze van de plantenbak

Het materiaal van de plantenbak is een belangrijke eigenschap. Heb je een strak en modern interieur, dan zal je niet snel kiezen voor een klassieke houten versie. Alhoewel dit wel een mooi contrast kan geven, is een design plantenbak van kunststof in een aparte vorm of kleur dan vaak de betere keuze. In de tuin valt er vaak wel betere te combineren met andere stijlen. Een strakke tuin met grote grijze tegels, kan juist heel goed worden aangekleed met houten of metalen plantenbakken.

Formaat van de plantenbak

De afmetingen van de planten bak is ook erg belangrijk bij de keuze. Vaak kiest men voor een formaat dat het beste past bij het formaat van de plant, maar de plantenbak zelf kan juist ook de blikvanger zijn. Kies bijvoorbeeld juist een grote hoge plantenbak met een kleiner plantje erin, en maak van de bak een echt deel van het interieur of de tuin. Daarnaast kan je in plaats van een grote lange bak met diverse planten, ook spelen met een aantal kleinere mooie plantenbakken die je nog eens kunt herschikken en verplaatsen. Experimenteer er lekker op los, en laat je bij het plantenbak kopen vooral leiden door je eigen fantasie.

Design van de plantenbak

Een derde factor die belangrijk is bij het plantenbak kopen, is het design. De tijd van de simpele ronde planten bak ligt ver achter ons, en de keuze is soms overweldigend. Kies bijvoorbeeld voor een mooie plantenbakken van hout, gemaakt van whiskey- of wijnvaten, of ga helemaal los met de strakke originele vormen die kunststof plantenbakken bieden. Van klassiek tot modern, en eenvoudig tot creatief design, bij plantenbak.nl vindt je elke mogelijke combinatie en stijl.