Menu

Bij betonnen plantenbak denken veel mensen aan saai, grijs en koud. Dit is een opvatting die allang achterhaald is, en met de moderne materialen en technieken is de beton plantenbak juist een verrijking van elke tuin geworden! De mooie natuurlijke uitstraling, en de enorme duurzaamheid zorgen ervoor dat dit materiaal niet meer weg te denken is uit het assortiment.

Polymeerbeton

Als mensen bij ons komen voor een beton plantenbak, dan zijn ze op zoek naar zogeheten polymeerbeton. Dit zijn kwartvulstoffen die gebonden zijn met kunsthars. Door het mengen van deze materialen krijgen we een betonnen plantenbak met een zeer lange levensduur die volledig vorstbestendig en vloeistofdicht is. Unieke eigenschappen dus om in de tuin te gebruiken, zonder je druk te hoeven maken over de duurzaamheid.

Voor elke tuin een aanwinst

De grove samenstelling en saaie kleur van beton is wat mensen voor zich zien als ze denken aan een betonnen plantenbak. De beton plantenbak van polymeerbeton is echter allesbehalve grof en saai. De structuur is een stuk gladder dan de bekende korrelige en bobbelige ouderwetse betonnen plantenbakken. Daarnaast krijgen ze door de strakke vormgeving zelfs een designuitstraling. Combineer deze bakken met natuurlijke tegels, hout, of gras, en hij komt overal zonder problemen tot zijn recht.

Voor het zwaardere werk

De betonnen plantenbakken lenen zich uitstekend voor zwaardere planten en bomen. Het stevige materiaal en het gewicht van de bak betekent dat er werkelijk van alles in kan. Dankzij de mooi gegoten vormen, kan je een ronde gevormde plantenbak kiezen, die er fijntjes uitziet, maar simpel een flinke heester kan ondersteunen. Uiteraard zijn er ook voldoende andere vormen en afmetingen te vinden in ons assortiment!

Polymeerbeton plantenbakken bestaan uit kwartsvulstoffen gebonden met kunsthars. Door het mengen van deze grondstoffen ontstaat er een plantenbak met een zeer lange levensduur en perfecte eigenschappen:

    • Volledig vorstbestendig materiaal, polymeerbeton is volledig vloeistofdicht en neemt geen vocht op.
    • Zeer hoge druksterkte.
    • Druksterkte is vele malen hoger dan beton en vezelversterkte beton.